Zacapa Royal

275.00

Zacapa Royal is een donkerbruine rum afkomstig uit Guatemala.
De Zacapa Royal kreeg een speciale fles, die met oog voor detail is ontworpen.

Een prachtige zachte rum die wordt gekenmerkt door aroma’s van noten, vanille, chocolade, gedroogd fruit, rijpe banaan, mango en ananas. De smaak is uiterst elegant en voelt zijdezacht aan met een duidelijk volwassen rijp aroma en elegante tonen van karamel.
Zacapa Royal heeft een opmerkelijk zachte, lange en prestigieuze finish met zoete en exotische allures.

Bij een fles van dit kaliber hebt u ongetwijfeld graag een woordje meer uitleg.
In Oost Guatemala 229 meter boven de zeespiegel ligt het dorp Zacapa.
Dit dorp werd gesticht in 1876 als trein halte. De lokale bevolking kreeg het gezelschap van reizigers van over heel de wereld. Toen het dorp zijn 100-jarig bestaan vierde in 1976 besloot de eerste Premium rum distilleerderij van Guatemala iets speciaal te doen: de Zacapa Centario was geboren.
De suikerrietvelden van Zacapa liggen op het vulkanische plateau van Retalheu op 350 meter boven de zeespiegel in het Zuidwesten van Guatemala. Danzij de zure maar vruchtbare grond wordt enkel suikerrietsap van de eerste persing gebruikt, ook beter gekend als suikerriet honing. Wanneer de tijd om te fermenteren is aangebroken, wordt er gebruik gemaakt van één bijzonder soort gist die de distilleerderij zelf maakt uit ananas: ‘Saccharomyces cerevisiaeour’. Deze gist produceert de juiste aromatische accenten die Zacapa nu net zo uniek maken.

Zacapa Royal is een pareltje van één der beste rum producenten ter wereld.

2 op voorraad

SKU: 01A0408 Categorie:

Beschrijving

Categorie: Rum
Smaak: noten, vanille, chocolade, gedroogd fruit, exotisch fruit
Alcoholpercentage: 45°
Inhoud fles: 70 cl
Oorsprong: Guatemala