Plantation Xaymaca

32.95

Met Xaymaca Special Dry wekt Plantation de typische Jamaicaanse stijl terug tot leven.
100% pot still rums uit de 19e eeuw met een uitdrukking van intense smaken die de traditionele, legendarische “Rum Funk” onthullen: aroma’s en smaken van zwarte banaan, geflambeerde ananas, lokaal “Hogo” genaamd, een verengelsing van de Franse term “Haut Gout” (grote smaak).

Xaymaca roept de naam op die aan het eiland is gegeven door de eerste bewoners, de Arawaks. Deze spirit is een terugkeer naar de oorsprong van de Jamaicaanse rum, in al zijn complexiteit en intensiteit. Met haar laatste investering in het Caribisch gebied, bezit Plantation nu een derde van de mythische Jamaicaanse distileerderijen “Long Pond” en “Clarendon”.

Xaymaca Special Dry is een blend van rum gedistilleerd in de oude John-Dore pot in Long Pond en de Vendôme in Clarendon.
Het idee is om het krachtige en expressieve karakter van deze rum te laten gelden.

2 op voorraad

SKU: 01A0103 Categorie:

Beschrijving

Categorie: Rum
Neus: Zeer complex, licht rokerig en vlezig met fruitige, maar ook kruidige en zure tonen. Vervolgens komt vanille naar voor, die doet denken aan pattisserie, vervolledigd met volle fruittoesten: banaan , sinaasappelschil en rijpe ananas.
Smaak: Droog, met een meer bloemig en fruitig profiel, we herkennen smaken van rozenwater, peer, druif, abricoos en zoete appel. Vervolgens komen er hints van kokosmelk, brood en noten in de afdronk.
Alcoholpercentage: 43°
Inhoud fles: 70 cl
Oorsprong: Jamaica