Rivière Du Mat 2006

62.50

Rivière du Mât Millésime 2006 is een traditionele rum.
Deze verouderde cuvée is afkomstig van een enkele distillatie in 2006.
De rum is gerijpt in eikenhouten vaten in het tropische klimaat van de kelders van de distilleerderij.

De neus opent met een zacht, plantaardig profiel, grenzend aan hars en medicinaal. Er zijn ook wat licht industriële accenten, tussen olie en motorvet in. Er komt ook een oud, licht vochtig vat in het spel, met goed doorweekt hout, met aroma’s van kreupelhout. De beluchting opent de rum en stelt hem in staat om zijn zeer unieke karakter met meer breedte te bieden. Het profiel is resoluut vers en plantaardig. Het nog groene, houtachtige, harsachtige karakter is doordrenkt met menthol en kamfer. Met een beetje rust begint er een meer gebakachtige zoetheid op het oppervlak te bezinken.

In de mond aanvankelijk glad, daarna aangrijpend, met een frisheid van groen hout die de smaakpapillen meedogenloos grijpt. Zodra het gehemelte eindelijk is veroverd, ontvouwt de rum diepe tonen van olijf- en motorvet. Het volgt dan met hebzuchtige smaken van kweepeerpasta, abrikoos en kersenpit.
De afdronk gaat verder met een prachtig amalgaam van alle aroma’s die men in de mond tegenkomt, en dit gedurende vele minuten.

2 op voorraad

SKU: 01A0607 Categorie:

Beschrijving

Categorie: Rum
Smaak: hout en kruidig met fruitige afdronk
Alcoholpercentage: 43°
Inhoud fles: 70 cl
Oorsprong: La Réunion