Belgian Owl ‘Pedro Ximenez Finish’ 2nd Edition

155.00

De tweede en laatste exclusieve en gelimiteerde editie van Belgian Owl PX Cask Finish!

Etienne Bouillon vertelde ons dat deze gelimiteerde editie zou bestaan uit 2 verschillende versies: De eerste versie bestond uit een finish van minder dan 1 maand op first Fill Pedro Ximénez vaten van Spaanse eik. Hierdoor veranderde de kleur en de smaak van de Whisky op natuurlijke wijze. Deze Whisky is veel donkerder van kleur en veel intenser van smaak.

Deze nieuwe tweede versie bestaat uit de finishing van meer dan 4 maanden op dezelfde vaten en heeft dus nog een intensere smaak en veel meer finesse.

“Deze 5-jarige Belgian Owl rijpte 146 dagen op een Pedro Ximénez-vat gemaakt van Spaanse eik. Het is een rijke en complexe Whisky met finesse, mooie kruidigheid en een lichte toets van eiken hout. Ondanks de lichtere kleur van de Whisky is de smaak van Pedro Ximénez, kruiden en Spaanse eik nog duidelijke aanwezig en nog veel mooier in balans met nog steeds het behoud van het fruitige en bloemige karakter van de Belgian Owl. De aroma’s en smaken van de eerste rijping van 5 jaar in first fill Bourbon-vaten, dit zijn vooral vanille, kaneel en gember.

2 op voorraad

SKU: 03C02011 Categorie:

Beschrijving

Neus: Vanille met subtiele kers
Smaakpalet: Gember, chocolade en fijne toets van citrus
Afdronk: Fijne en lange gebalanceerde afdronk

Volume 70cl
Alcoholpercentage: 46 %
Stijl: Single Malt – limited Edition – Verry Rare
Dopsluiting: Natuurlijke Kurk