Rivière Du Mat XO

51.00

Rivière du Mât XO is een zeer oude traditionele Réunionese rum die geïmpregneerd is met de aroma’s van het eiland tijdens de lange jaren in eikenhouten vaten.
Deze rum is het resultaat van een precieze mix van verschillende jaargangen die gemiddeld 8 jaar oud zijn.
Profiterend van de expertise van de Cercle des Tangliers, is deze traditionele eXtra Old rum een ​​weerspiegeling van de knowhow van de distilleerderij.

Puur het lekkerst.

De neus opent naar bruine suiker, een goed geklede en goed gekruide rietsuiker. Het is een vrij directe rum, klaar voor gebruik. Geen tijd nodig om open te komen, het is aangenaam vanaf de eerste momenten. Natuurlijk evouleert de rum erna wel, de tropische bloemen en exotische vruchten worden dan steeds koppiger. De houtigheid is kruidig, met een metaalachtig tintje in de rook van het roosteren, die nogal vette noten heeft geëxtraheerd.
Beluchting onthult en ontketent zelfs een zeer exotische kant. De papaya krijgt vorm onder onze neus, volgestopt met zoet vruchtvlees. De ananas en mango zijn discreter ter ondersteuning. Het riet is gekonfijt, lichtjes opgefrist door een plantaardig gevoel dat doet denken aan engelwortel. De houtigheid is nog steeds kruidig, maar op een zachtere manier, meer op vanille. De rum roept nu op een potpourri-manier een fruitig en exotisch snoepje op met geuren van gedroogde bloemen.
Als de rum even rust, wordt de houtigheid ronder en leidt tot kokosnoot en karamel. De smaak is evenwichtig, met een honingachtig en zacht hout en vooral zeer aanwezige en charmante tonen van blonde tabak. De gist brengt ons bij een briochebrood dat bestrooid blijkt te zijn met een mengsel van kruiden en gestreeld met gesmolten chocolade. Het rijpe fruit vormt de kern, zacht en rijp.

De afdronk doet ons denken aan de metaalachtige rokerigheid op de neus.

“De schijnbare eenvoud van deze rum is in feite het resultaat van een prachtig assemblagewerk gericht op balans en plezier…”

2 op voorraad

SKU: 01A0605 Categorie:

Beschrijving

Categorie: Rum
Smaak: hout, zoete kruiden, bloemen, fruit, geroosterd
Alcoholpercentage: 42°
Inhoud fles: 70 cl
Oorsprong: La Réunion