Rivière Du Mat 2003

60.50

Riviere Du Mât 2003 heeft 15 jaar gerijpt in een enkel Frans eikenhouten vat van 400 liter.

Dit is een traditionele melasse-rum van de oudste distilleerderij op het eiland (1886). De gebruikte melasse is volledig afkomstig van het eiland Réunion, meer bepaald van de suikerraffinaderijen Gol en Bois Rouge.
Het is een van de beste rums van het eiland Réunion.

In de neus duiden melasse en geroosterd hout op een rum die vrij typerend is voor de Engelse traditie. Het hout verdeelt zijn aromatische noten naar rechts en naar links, het speelt de controletoren. Aan de ene kant vangen we geroosterde en gekaramelliseerde noten; aan de andere kant vanille en kokosnoot, dan sinaasappelschil en wat rood fruit op siroop. Het weer ontwikkelt warmte en rondheid. De vrucht is zacht en gezwollen, ook al blijft de geroosterde houtigheid die het sap sterk heeft getekend.
In de mond is de aanzet zacht en smakelijk. De noten ontvouwen zich op de tong, stijgen op naar het gehemelte en vullen de ruimte. Dan vinden we alle hebzucht van de eik, met zijn zoete kruiden, zijn geroosterde oppervlak met koffie-accenten, zijn vette tabak geparfumeerd met kokosnoot. Het maakt dan plaats voor een fruitige, licht teerachtige melasse, zoals een kweepeerpasta.
De afdronk is evenwichtig, je zou kunnen denken aan ahornsiroop die alle kwaliteiten van dit gulzige en geroosterde hout samenbrengt.

“Wat is er normaler voor een Reunionees dan te componeren op een Bourbon-vat?”

3 op voorraad

SKU: 01A0606 Categorie:

Beschrijving

Categorie: Rum
Smaak: gekarameliseerd, vanille en kokos
Alcoholpercentage: 46°
Inhoud fles: 70 cl
Oorsprong: La Réunion