Barcelo Imperial

33.50

Barcelo rum wordt geproduceerd in de Dominicaanse Republiek en is een blend van verschillende rum soorten die minimaal 10 jaar hebben gerijpt op nieuwe Kentucky bourbon- vaten.

Ron Barceló is ontstaan door Julian Barceló, een Spaanse emigrant geboren in Mallorca. Hij begon het bedrijf in 1930 onder de naam Barceló & Co in Santo Domingo in de Dominicaanse Repubiek. Het duurde niet lang voor dat het Barcelo merk belangrijk werd tussen de lokale rum merken en uiteindelijk moest opboksen tegen de grootste en meest prestigieuze Dominicaanse bedrijven. Gedurende de jaren ’80 werd de Ron Barceló rum de bekendste rum in de Dominicaanse republiek. De export groeide en het bedrijf begon buiten de Cariben te distribueren, in 1994 werd Ron Barceló geëxporteerd naar ruim 10 landen, met Spanje als grootste afnemer.

De rum heeft een vol en rijk karakter die omringd wordt door zalige aroma’s van onder andere kaneel, sinaasappel, appel en dadels. Er is een milde rokerigheid te bespeuren met hints van nieuw leer, een combinatie die een voorproefje geeft van de intrigerende complexiteit van deze rum.
De smaak zelf is zeer glad, en tevens zeer uitgebalanceerd, met tonen van toffee, cacao en vleugjes peper.

Barcelo rum werd door het Beverage Institute of Chicago tot ‘Best Rum in the World’ bekroond.

1 op voorraad

SKU: 01A1104 Categorie:

Beschrijving

Categorie: Rum
Smaak: kaneel, appel, dadel en toetsel van sinaasappel
Alcoholpercentage: 40°
Inhoud fles: 70 cl
Oorsprong: Dominicaanse Republiek